fbpx

Share on...

Duravit: Total Transformation Under A Sloping Roof

When it came to redesigning the thirty-year-old bathroom in the roof space of the family home they were renovating, a young family gave their creativity free rein.

A consistent theme that runs through the whole of the interior design is a harmonious color concept that combines warm, natural oak with gray and white. The building owner regularly revamps the light, modern look with selected accessories.

She also planned the bathroom herself and had a very clear idea of her dream bathroom given that she has professional experience with bathroom design and furnishing. Everything had to perfectly match, imbue a sense of well-being, and at the same time be absolutely practical. Many functional and aesthetic details attest to the precision of the planning process: the additional skylight injects light into the bathroom, the indirectly lit niche at the narrow end of the bathtub draws the eye, and a laundry chute leads straight to the utility room directly below.

The products and materials were selected for their timeless and exquisite quality. Large, gray tiles, a flush-fitting shower, a bathtub made from high-quality cast material, white plaster, light-gray furniture, two washbasins, a large mirror, and the highlight: the solid-oak rear panel of the washbasin.

 

 

For the couple undertaking the renovation, it was important that the bathroom not only worked well in everyday life, but also offered plenty of shelf and storage space for a tidy look. It quickly became clear during the planning stage that the washing area would have to remain on the long wall. It offers a high level of comfort with two strikingly shaped above-counter basins, while the space beneath is perfectly subdivided and organized with four drawers and a practical interior organizing system. Towels and care products are within easy reach in the tall cabinets on the left and right.

 

The extra-wide mirror makes the room look bigger while also forming part of the lighting concept. As well as the recessed spotlights in the ceiling, various light moods can be created thanks to the all-round, glare-free, and dimmable LED mirror lighting.

Showering comfort

The shower area, which was previously next to the door, has been moved to the opposite side of the room and now benefits from incoming daylight from the side. The newly erected dividing wall contains the pipes and connections for the faucets. A thermostatic mixer, a large, square showerhead and hand shower ensure showering comfort.

At 12 m2, the floor plan also afforded enough space for an ample bathtub. Because the whole family enjoys taking baths – including together – they opted for a free-standing model with two backrests and an integrated air whirl system.

The wall-mounted toilet, in contrast, appears inconspicuous at first glance. Only on a second look does it become clear that this is a shower-toilet – all the technology is concealed invisibly in the body of the toilet. Initially somewhat skeptical about whether the acquisition was really worth it, the building owners can no longer imagine living without the pleasantly refreshing toilet hygiene.

For more visit Duravit.


Leave a comment/Ask a question

Your email address will not be published.

Visit SA Decor & Design on social media


Interested in advertising with us? Find out how