fbpx

Share on...

MAOMI Project Guesthouse: Style-Conscious Living In a Small Space

The customer project Guesthouse by the design label MAOMI focuses on “small living” and combines temporary living and functionality with flair and taste.

The old flat from 1910 in Mannheim’s city centre, measuring just under 40 square metres, was divided into sleeping, living and working areas by several walls, the ceilings were suspended, and the kitchen and bathroom were narrowly cut. To create more space and light, the flat was completely gutted and the four-metre-high ceiling was opened up.

Creating space and preserving intimacy

By moving the pass-through, the living space is now visually and acoustically separated from the entrance area. This creates more intimacy and the cosy feeling of having arrived in one’s own home.

The kitchen is the reception area and, thanks to the warm oak parquet flooring and the simple, consistent design, it is a homely, representative room. A floor-to-ceiling extension of the kitchen window floods the room with light and also creates direct access to the backyard, where you can enjoy the sun in the evening.

An oasis where you can live self-sufficiently and let your mind rest.

Another highlight is a bright, unified space for living and working. A platform structures the new expanse created by removing walls – which also houses a spacious bed. In this way, the room can be transformed into a bedroom in just a few steps.

A floor-level shower and black and white tiles made of terrazzo ornaments underline the character of the old building and give the room a timeless look.

The use of the same terrazzo tiles as in the entrance creates a coherent overall picture of the flat.

For more visit MAOMI.

 


Leave a comment/Ask a question

Your email address will not be published.

Visit SA Decor & Design on social media


Interested in advertising with us? Find out how