fbpx

Share on...

Furniture Feb 14, 2022

Andrew Dominic Furniture Presents The Pomander House, London

Andrew Dominic Furniture has recently completed a collaboration with interior design studio Robert London Design creating a bespoke dining table for a four-storey Edwardian family home in West London.

The client was drawn to a clean Scandinavian aesthetic with timber floors, a neutral and pared-back colour scheme running through the home. This subsequently has resulted in both a refined sanctuary, and the hub for a busy family.

A place for dining

The 10 seat table was designed by the Robert London team, with Andrew advising on detail and construction.

They used a super-prime rift-sawn (straight grain) Oak for this 3m table. The legs cleverly slide into concealed dovetail channels within the top. It fits in seamlessly into the Scandi abode and offers a beautifully streamlined and sophisticated look.

Overall, the home saw a complete renovation, bringing minimal tones and a calming natural palette to this spacious Edwardian family house.

Reconfiguring the house

Designers approached the project with detailed consideration to the configuration of the space and how the family would use it. Rather than proposing an oversized rear extension that would draw activity to the back of the building, the team from Robert London Studio looked at the home as a whole. They would subsequently design a balanced scheme to create flow throughout the home.

In the bespoke kitchen, a carefully proportioned glazed extension sensitively aligns with the original architecture. The space also brings in natural light, a connection to the garden, and a contemporary feel. Also on the ground floor are dining and living rooms. Furthermore, there is a snug space which acts as an informal TV room for the children.

The entire first floor was reconfigured to create a series of spacious, comfortable rooms with a grown-up focus. The master bedroom opens onto a full-size double dressing room. Furthermore, this area includes a spacious en-suite bathroom with tadelakt walls, a large walk-in shower, and freestanding bathtub. A study, equipped for home working, is accessible from the hall. Furthermore, two children’s bedrooms and a guest room can be found on the second floor, along with a family bathroom.

A place for the whole family

The basement provides a playful space for family time and entertaining, with a cinema area, built-in bar, and access to the garden. A utility room, wine store, and further living space can also be found in this area.

The idea was to create a unified look and feel of the house and create a harmonious environment, which meant giving equal consideration to major interventions like the glazed extension as to the finer details, such as the period mouldings and architrave, and the naturalistic lighting scheme. Peace and consistency were key themes to the design approach.

The resulting home works both as a refined sanctuary, and the hub for a busy family.

Find out more about Robert London Design and Andrew Dominic Furniture here.


Leave a comment/Ask a question

Your email address will not be published.

Visit SA Decor & Design on social media


Interested in advertising with us? Find out how